Agricultură

Cu folosirea terenurilor arabile, sunt efectuate o multitudine de lucrări de îmbunătățire ale solului, îndeosebi aplicare calcar, fertilizare organică și acumulare humus. Aceste măsuri cresc potențialul de randament al solurilor fertile și le stabilizează din punct de vedere ecologic. Prin aceasta obținem o cultivare consistentă a fructelor agricole, pe care, după recoltă, pregătire și depozitare, le vindem în țară sau străinătate, sau le prelucrăm în fabrica proprie în furaje calitate premium.  În agricultură, lucrăm după bazele „bunei practici profesionale“, precum și după standardele naționale și europene.

BanatFarming dispune de diverse locații de depozitare pentru cereale și semințe oleaginoase. O mare parte din capacitățile de depozitare se situează în apropierea terenurilor agricole. Evidențiem locațiile noastre de depozitare prin depozitele de transbordare de la portul Dunăre Moldova Nouă  și cele de încărcare în tren, la Moravița.

Pe lângă cultivarea fructelor agricole, grupul Banatfarming oferă și servicii agricole complexe. În regiune, dispunem de o rețea de utilaje, dar și de o rețea logistică, astfel rapid și cu seriozitate,  putem presta servicii pe bază de contract cum ar fi: recoltare, împrăștiere îngrășăminte/ calcar, mulcire, dar și transporturi diversificate.  

Suprafețele agricole ale grupului BanatFarming se regăsesc în două locații din județele administrative Caraș Severin și Timiș.

Oravița /județ Caraș Severin

În apropierea Dunării, în localitatea Oravița împreună cu comunele Vărădia, Mercina, Răcășdia, Greoni, Ticvaniu Mic, Broșteni, Răchitova, Agadici, Brădișorul de Jos, sunt principalele terenuri cultivate de grupul BanatFarming.  Localizată central în Oravița se regăsește administrația și sediul companiilor grupului BanatFarming. La locația agricolă din zona Oravița sunt disponibile posibilități de depozitare în silozuri și la sol. Avem și posibilități nou construite pentru depozitarea, pregătirea și prelucrarea cerealelor și semințelor oleaginoase, la locația din Vărădia- Mercina unde producem furaje.

Jamu Mare / județ Timiș

Terenurile noastre situate în Jamu Mare și împreună cu comuna aparținătoare Gherman, sunt aproape în totalitate arendate și ușor accesibile. Această locație se află la o distanță de aproximativ 35 km de Oravița si aproximativ 60 km Sud față de Timișoara și zona de frontieră cu Serbia. La punctul de lucru situat la gara din Jamu Mare avem capacități de depozitare în mai multe hale pentru fructele agricole cultivate acolo.